El Centre del Coneixement del Vinalab ha acollit la Jornada de Formació sobre el nou Protocol del Servei d’Atenció i Protecció de Víctimes de Violència de Gènere, ATENPRO. Cal destacar que la jornada ha sigut possible gràcies a la col·laboració de la Regidoria de Serveis Socials amb Subdelegació del Govern a Castelló, Federació Valenciana de Municipis i Províncies i Creu Roja.
La regidora de Serveis Socials, Marcela Barbé, ha sigut l’encarregada de donar la benvinguda als assistents, així com agrair la seua implicació en la lluita contra la violència de gènere. Segons comentava és important celebrar aquest tipus de jornades per a compartir recursos i experiències per a millorar el suport a les víctimes. En aquest sentit insistia “que la violència de gènere és una xacra social que requereix d’una resposta integral i coordinada entre les diferents administracions, institucions i agents socials”. Segons, afegia “per aquests motius és important que els professionals dels diferents àmbits com la sanitat, educació, justícia o forces de seguretat s’unisquen per a intercanviar experiències i bones pràctiques per a oferir una atenció de qualitat a les víctimes de la violència de gènere”.
Pel que fa a ATENPRO, és una modalitat de servei, que gràcies a les noves tecnologies, ofereix a les víctimes de violència de gènere una atenció immediata, davant de les eventualitats que els puguen sobrevenir, les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any i siga quin siga el lloc on es troben.
El servei es basa en la utilització de tecnologies de comunicació telefònica mòbil i telelocalització. Permet que les víctimes puguen entrar en contacte en qualsevol moment amb un centre atès per personal específicament preparat per donar resposta adequada a les seues necessitats. A més, davant de situacions d’emergència, el personal del centre està preparat per donar una resposta adequada a la crisi plantejada, bé per ells mateixos o mobilitzant altres recursos humans i materials.