Mazón apel·la a “l’esforç, solidaritat i responsabilitat” de l’Alt Consell Consultiu per a afrontar el “gran repte” de la recuperació

Destaca la labor de l’entitat com a “focus facilitador d’avanços i aglutinador del talent” que genera noves idees i propostes per a aconseguir una societat més justa
Reivindica el compromís de la Generalitat pel talent i per a convertir-se en referent en matèries com la mobilitat elèctrica, la biomedicina o la tecnologia aeroespacial
Ressalta que la Comunitat està fent “importants passos en la consolidació d’un entorn administratiu, fiscal i econòmic” per a posar-lo al servici de la ciència, la innovació i els emprenedors

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha apel·lat a “l’esforç, solidaritat i responsabilitat” de l’Alt Consell Consultiu per a afrontar “el gran repte” de la recuperació i reconstrucció econòmica i social de la Comunitat Valenciana.

Mazón, en la sessió plenària de l’Alt Consell Consultiu en I+D+i, ha volgut destacar els mateixos valors que va ressaltar SM el Rei durant el seu discurs en la cerimònia d’entrega dels Premis Jaume I. Així, ha indicat que “no hi ha millor mesura del rigor amb el qual s’afronta una tasca que l’esforç, la solidaritat i la responsabilitat amb la qual esta s’assumix; amb esta humilitat de saber-se part d’un tot i al servici dels altres”. Uns valors que també realcen els membres de l’Alt Consell Consultiu en el seu informe i que la Generalitat “assumix per a incorporar-lo com a guia”.

El cap de l’executiu valencià ha ressaltat la labor de prospecció i anàlisi que fa l’Alt Consell Consultiu “com a focus facilitador d’avanços” i, sobretot, com a “aglutinador del talent que genera noves idees, perspectives i propostes que ens permeten ser una societat més justa cada dia” i en la qual l’Administració “també està obligada a actuar com a facilitadora”.

En este sentit, ha indicat que l’autoexigència que s’apliquen estos experts “també és la nostra” i per això “estem fent importants passos en la consolidació d’un entorn administratiu, fiscal i econòmic que es pose al servici de la ciència, de la innovació i dels mamprenedors”.

El president ha advocat perquè la Comunitat es convertisca en un espai “irresistiblement atractiu per al talent”, en el qual es fidelitze el ja existent, es faça tornar el que se’n va anar “i mai hauríem d’haver perdut” i per a atraure “el que ha d’arribar”.

El talent, ha afegit, “és la gran força transformadora amb la qual disposem per a anticipar perfils d’ocupació que ara només podem imaginar, per a dissenyar solucions tecnològiques en matèria de comunicació o de salut que ens canviaran la vida, per a impulsar sinergies productives que encara no existixen”.

Gràcies a este coneixement, la Comunitat aspira a convertir-se “amb fets i amb garanties”, en referència en matèria de mobilitat elèctrica, en sobirania energètica, biomedicina o tecnologia aeroespacial.

L’aposta pel coneixement “és una aposta per la confiança”, especialment davant la situació “complexa, difícil i dolorosa” que travessem. Per això, ha dit el president, la reunió del Consell d’enguany “redobla el seu significat”, ja que “més que mai, necessitem saber que compartim un mateix camí de compromís amb el benestar de tots”.

Repartiment d’oportunitats

“Compartir camí és compartir una mateixa voluntat de ser més competitius, però també -i per damunt d’altres consideracions- més justos en el repartiment d’oportunitats i en la millora de la qualitat de vida de totes les persones”, ha indicat.

Finalment, el president ha destacat la importància d’aconseguir un escenari de certitud que “ens ha d’ajudar, ens ha d’animar, ha de donar-nos tranquil·litat per a continuar cuidant el talent, promovent la investigació, facilitant les coses als nostres emprenedors”.

Durant la sessió plenària de l’entitat ha tingut lloc la cerimònia d’incorporació dels Premis Rei Jaume I 2023 a l’Alt Consell Consultiu en I+D+i: Antonio Echavarren, Olympia Bover, Carlota Escutia i Daniel Mapoch.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar