L’Ajuntament de Sant Jordi acorda amb la Conselleria d’Educació que construïsca ja el nou col·legi

 

  • Iván Sánchez Cifre: “Espere que li donen caràcter d’urgència perquè és una necessitat per a moltes famílies del poble” 
  • L’alcalde s’ha reunit perquè incloguen en *Edificant les obres per a un col·legi integrat i no sols una ampliació

L’Ajuntament de Sant Jordi ha acordat amb la Conselleria d’Educació que l’entitat autonòmica incloga la construcció del nou col·legi dins del pla Edificant de cara al pròxim curs. Amb aqueix objectiu s’havia plantejat Iván Sánchez Cifre, alcalde del municipi, la trobada que va mantindre ahir amb el director general d’Infraestructures Educatives, Víctor Garcia i Tomás.

Iván Sánchez Cifre ha explicat que els responsables d’Educació “sí que han acceptat la nostra proposta, encara que ens han d’enviar l’aprovació del pla de necessitats i, sobre aqueixa base, modificarem immediatament un parell de coses que ens han demanat. De fet, ara demanen que siga un centre integral per a deixar-lo condicionat per a anys, tenint en compte que la població estudiantil del poble ha anat creixent i esperem que el continue fent en el futur”.

Cal tindre en compte que la primera petició de l’Ajuntament, l’any 2018 inclosa algunes millores d’ampliació per a millorar els serveis, però davant els retards i en sorgir noves necessitats, ja al maig de 2022 va sol·licitar entrar en el Pla *Edificant amb les propostes que va fer el Consistori d’acord amb els arquitectes del projecte. Si bé encara no està aprovat el nou Edificant, l’alcalde de Sant Jordi confia que la Conselleria d’Educació sí que incloga el nou col·legi del poble en la seua proposta.

Els propis tècnics de la Conselleria han admés la necessitat d’escometre unes noves infraestructures, amb un col·legi integrat en lloc de plantejar-se unes obres d’urgència simplement per a habilitar dues aules noves. Iván Sánchez Cifre ha assegurat que “espere que li donen caràcter d’urgència a les obres d’aquest col·legi integrat perquè és una necessitat per a moltes famílies del poble”.

Un projecte en el qual l’Ajuntament porta treballant molts anys

Cal recordar que l’Ajuntament de Sant Jordi porta temps negociant amb la Conselleria d’Educació perquè aquesta accepte la inclusió de les obres d’ampliació de col·legi del poble en el pla Edificant en la pròxima convocatòria. Amb aqueix objectiu ja es va reunir fa cinc mesos l’alcalde de Sant Jordi amb el director territorial de la Conselleria a Castelló, al qual va arrancar un compromís per a estudiar la urgència d’aquestes obres i que es puguen adjudicar en 2023.

Iván Sánchez Cifre, alcalde de Sant Jordi, ja va sol·licitar a Alfred Remolar al novembre que desbloquege les inversions del pla Edificant a Sant Jordi. “No sé si eren realment conscients de la necessitat que hi ha al poble d’ampliar les instal·lacions educatives davant l’augment del nombre de xiquets i joves els últims anys. Hem estat explicant la importància d’aquesta inversió per al col·legi de Sant Jordi i el director territorial es va comprometre a traslladar a la pròpia Conselleria la nostra problemàtica perquè aquest projecte es porte avant”, ha explicat.

L’alcalde de Sant Jordi ha puntualitzat que “aquesta qüestió l’han traslladada des de l’àrea d’Infraestructures de la Conselleria d’Educació a la de Funcional per a donar-li urgència de cara a l’any que ve, perquè es tracta d’una necessitat apressant per a les famílies del poble davant l’augment de la població escolar. Esperem que es puga aprovar la totalitat de la proposta de Edificant i no sols la part que ells sí que veuen d’urgència, que seria una aula Infantil i una altra de Primària. En qualsevol cas, no deixarem de treballar en aquest tema perquè és important per a molta gent a Sant Jordi”.

La Generalitat ha ampliat el Pla Edificant fins a 2029

Cal tindre en compte que, al juliol d’aquest mateix any, el Ple del Consell va anunciar l’aprovació d’un increment de 700 milions d’euros en la dotació del Pla Edificant, per la qual cosa aconseguirà els 1.700 milions d’euros fins a 2029 per a renovar el 70% de les infraestructures educatives.

Cal recordar que Edificant va arrancar en 2018 amb un plantejament nou: perquè els governs locals es coordinaren amb la Generalitat per a agilitzar les reformes i altres actuacions al parc públic d’instal·lacions educatives. Així, la Conselleria va proposar una espècie de descentralització amb l’objectiu que siguen els consistoris els qui liciten i adjudiquen la redacció dels projectes i la direcció i l’execució de les obres per a, d’aquesta manera, multiplicar l’abast de les actuacions en un període de temps menor.

El pla funciona per certificacions d’obres, així que quan l’obra ja està delegada, es programen les transferències anuals als ajuntaments, en funció de les fases del projecte que s’executen durant l’any en curs. Així, conforme les empreses adjudicatàries van realitzant el projecte i s’observa un avanç en les fases de l’obra, la Conselleria d’Educació va pagant directament a la contractista. En cas de sobrecostos, són els governs locals els que han d’assumir-los.

No obstant això, el bloqueig administratiu a l’inici de la pandèmia i, actualment, l’augment del preu o l’escassetat d’alguns materials de la construcció, han fet que alguns concursos queden deserts o es retarden els inicis de les obres.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar