L’aeroport de Castelló tanca 2024 amb 273.616 passatgers i preveu superar els 300.000 en 2025

La instal·lació aeroportuària va obtindre en l’exercici passat la segona millor marca anual en usuaris i va batre el seu rècord d’operacions

El conseller Vicente Martínez Mus destaca que per a 2025 s’ha programat l’oferta més gran de vols de la trajectòria de l’aeroport

L’aeroport de Castelló ha tancat 2024 amb 273.616 passatgers, xifra que constituïx la segona millor marca en la trajectòria de la instal·lació, que preveu superar la barrera dels 300.000 usuaris enguany.

El conseller de Medi Ambient, Infraestructures i Territori, Vicente Martínez Mus, ha mantingut una reunió amb el director general d’Aerocas, Justo Vellón, en la qual s’ha fet balanç de l’exercici passat.

Segons ha explicat el conseller, 2024 ha sigut “un any de consolidació” per a l’aeroport de Castelló pel que fa al trànsit comercial i la connectivitat aèria.

En total, s’han operat 11 rutes regulars, que igualen la xifra de l’any anterior, i s’han estrenat quatre connexions noves amb Berlín, Milà, Bilbao i Astúries. A més, s’ha aconseguit la continuïtat de la ruta de Madrid, “que és molt important per les possibilitats de connexió que oferix”, ha recalcat Martínez Mus.

El conseller ha insistit en el treball “de preparació” que s’ha dut a terme en 2024 amb l’objectiu de “fer un nou salt en 2025 amb l’activació de noves connexions”.

L’aeroport té programades en este any 14 rutes regulars, la xifra més alta de la seua història. Com a novetats, incorporarà les línies de Budapest, Cracòvia, Palma i Cluj.

Pel que fa als resultats de desembre, l’aeroport ha aconseguit el seu millor registre en este mes, amb 12.535 passatgers.

Rècord d’operacions

Quant als moviments d’aeronaus, l’aeroport ha batut en 2024 el rècord anual amb un total d’11.261, que superen l’anterior millor registre de 2023. La xifra global d’operacions té a vore, a més del trànsit comercial, amb les escoles de vol i les empreses aeronàutiques, per la qual cosa s’aferma el creixement de les activitats formativa i industrial en l’aeroport.

D’altra banda, Vicente Martínez Mus ha destacat l’impuls que s’ha donat al projecte ‘ESA-BIC Valencia Region’, la primera incubadora d’empreses de l’Agència Espacial Europea a la Comunitat Valenciana, que iniciarà la marxa a principis d’enguany amb les quatre primeres empreses seleccionades.

També en l’àmbit aeroespacial, Aerocas ha tramitat l’ampliació de les instal·lacions de l’empresa Arkadia Space, que duplicarà la seua presència en l’aeroport amb la construcció en 2025 d’almenys dos bancs d’assajos més de motors espacials.

Així mateix, l’aeroport ha continuat avançant en l’àrea industrial junt amb les empreses que operen en l’aeroport. En este sentit, la companyia eCube va posar en marxa el mes d’octubre passat el seu nou hangar de processament i emmagatzematge de peces d’avions, que se suma a l’hangar de l’empresa Brok-air per a manteniment d’avions.

En 2024 també s’han escomés actuacions de millora de les instal·lacions, com les obres d’ampliació i automatització de l’aparcament. A més, s’ha avançat en el projecte de desenrotllament de la ZAC i s’ha impulsat un nou pla estratègic, que actualitza les línies a seguir i els objectius a complir. Així mateix, s’aferma la Formació Professional amb prop de 200 alumnes inscrits en els quatre cicles de la branca aeronàutica que s’impartixen en l’aeroport.

En matèria de sostenibilitat, Aerocas ha aconseguit pujar un escaló en programa de gestió i reducció de la petjada de carboni del Consell d’Aeroports d’Europa.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar