Exigix un millor finançament per a aconseguir una “verdadera equitat sanitària entre regions”
Reitera la crida a les ministres de Ciència i Sanitat perquè donen solució tant als metges extracomunitaris com als MIR
Assegura que el nou servici de radioteràpia de l’Hospital Comarcal Francesc de Borja de Gandia afavorix la qualitat assistencial del pacient i el seu benestar personal
Subratlla que el sistema de radioteràpia, posat recentment en marxa a Gandia, ha atés ja 72 persones gràcies al nou accelerador lineal, la qual cosa evita als pacients de la zona el desplaçament a València
Destaca el compromís del Govern Valencià per dotar de més recursos, efectius i tecnologia el Departament de Salut de Gandia
El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha reclamat una “amnistia sanitària per a poder atendre els pacients i visitants de la Comunitat Valenciana”, ja que el nostre territori és “el pitjor finançat de tota Espanya” i per este motiu “fem un esforç extraordinari per a poder prestar l’atenció sanitària que es mereixen els ciutadans”. En esta línia, ha fet referència al fet que “mentres se’ls ha concedit l’amnistia a alguns que s’han saltat la llei, este Consell només vol prestar servici als ciutadans”, per tant, un millor finançament “aconseguiria una verdadera equitat sanitària entre regions”.
De la mateixa manera, Mazón ha reiterat la crida a les ministres de Ciència i Sanitat perquè donen solució tant als metges extracomunitaris com als MIR de cara a “estos moments d’especial tensió en la sanitat pública com és l’època estival”.
El cap del Consell s’ha expressat en estos termes després de visitar, juntament amb el conseller de Sanitat, Marciano Gómez, el nou accelerador lineal per a radioteràpia de l’Hospital Comarcal Francesc de Borja de Gandia, un servici que ja ha atés 72 persones, cosa que evita que estos pacients hagen de desplaçar-se a València.
El president ha explicat que “per primera vegada el Departament de Salut de Gandia compta amb el millor servici de radioteràpia possible, aquella que preserva els teixits i les cèl·lules sanes i que se centra especialment en les que han de desaparéixer” i ha assegurat que, amb este sistema, “cada dia estem més i millor preparats per a lluitar contra el càncer”.
Mazón ha subratllat que amb esta iniciativa “continuem avançant en la nostra clara aposta per oferir una assistència sanitària de qualitat on primera l’excel·lència mèdica i s’optimitza l’experiència i els tractaments per als pacients”.
El màxim representant de l’executiu valencià ha reiterat el seu “compromís personal” per a dotar el sistema sanitari públic de les tècniques i servicis més capdavanters per a “fer front a la malaltia del càncer” i ha recordat que “si la meua principal prioritat és la Sanitat, el meu primer enemic és el càncer”.
Carlos Mazón ha apuntat que, juntament amb el nou sistema de prototeràpia de l’Hospital La Fe de València, que suposarà un “exercici de modernitat oncològica mai vist a Espanya” i els nous servicis de tractament contra el càncer que s’implanten en hospitals, “anem completant el mapa de la lluita contra el càncer a la Comunitat Valenciana”.
Així mateix, ha assenyalat l’aposta que està duent a terme el Consell “per dotar de més recursos, efectius i tecnologia el Departament de Salut de Gandia” i ha traslladat que el nou Centre de Salut Roís de Corella va al “ritme compromés” i que “continuem treballant en eixe pla director perquè el Centre de Salut del Grau es puga obrir permanentment, 24 hores, els 365 dies de l’any”.
D’igual manera, Mazón ha destacat que “el nostre Pla de Salut Mental avança perquè el pròxim curs puguem tindre l’Hospital de Dia Infantojuvenil en marxa”.
Radioteràpia al servici de la ciutadania
El sistema d’accelerador lineal per a radioteràpia es dirigix amb total exactitud sobre el tumor que s’ha de tractar, preservant el màxim possible el teixit sa que l’envolta, i reduint així la duració i el nombre de sessions necessàries per al tractament, amb la qual cosa augmenta l’efectivitat del procés i disminuïxen els efectes secundaris.
La posada en marxa d’este servici a Gandia es produïx després d’un minuciós procés de calibratge de l’equipament i després de les obres d’adequació de l’espai en el qual se situa l’accelerador, la inversió del qual ha sigut de 4 milions d’euros. Esta tècnica permetrà el tractament de tota classe de tumors de vora 400 pacients a l’any.
Este espai, de 360 metres quadrats, està situat darrere de l’àrea d’Urgències de l’hospital i, a més del búnquer en el qual se situa l’accelerador, inclou una sala d’exploració amb TAC, dos consultes mèdiques i una consulta d’infermeria, a més de dos sales d’espera, lavabos, recepció i magatzem. Quant al personal, el servici compta amb dos radiofísics, dos metges especialistes en oncologia radioteràpica, una infermera, quatre tècnics de radioteràpia i una auxiliar administrativa.